Supa crema din frunze de ridichi

de Criss in Supe, 5 Apr 2011 | 8950 vizualizari

 

Pe blogul Laurei Adamache am vazut o reteta de supa crema de frunze de ridichi. N-as fi crezut in veci ca se pot manca si frunzele de ridichi. Dar uite ca se poate. :) Am fost cam sceptica, avand in vedere ca frunzele de ridichi sunt destul de aspre si tepoase si nu-mi imaginam ce gust pot avea. De gust m-am convins, in plus am gasit si un articol interesant pe net, referitor la beneficiile consumului frunzelor de ridichi.

"Mănâncă şi frunzele de ridichi!
Frunzele de ridichi sunt rar folosite în alimentaţie, pentru că puţini ştiu că au efecte vitaminizante şi remineralizante mult mai puternice decât rădăcinile. Ele conţin vitaminele A, B1, B2 şi vitamina C, având în acelaşi timp efecte antitoxice şi depurative puternice, mai ales în cure îndelungate.
Cura cu frunze de ridiche de lună este recomandată în sângerările gingiilor, astenie, tulburările de ritm cardiac şi somnolenţă. De asemenea, cura de o lună cu salată preparată din frunze de ridichi este un excepţional detoxifiant pentru întregul organism. Ea ajută la refacerea florei intestinale normale, protejează stomacul, elimină o bună parte din bolile infecţioase care apar atunci când sistemul imunitar este slăbit de administrarea abuzivă de medicamente."

 

INGREDIENTE

  • -4 legaturi frunze de ridichi de luna
  • - 3 cartofi
  •   -1 ceapa
  • -sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema din frunze de ridichi:

Se spala frunzele cu apa din abundenta pentru a se indeparta firicelele de nisip. Carofii si ceapa se curata, ceapa se taie in sferturi, la fel si cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt pe jumatate fierti, se adauga si frunzele de ridichi si se fierb si acestea pana se inmoaie.

Se lasa sa se raceasca, se pune amestecul in blender si se paseaza . Daca e prea gros si cremos se mai adauga apa si se lasa sa mai dea un clocot. Se adauga sare dupa gust.  Se serveste supa cu smantana si crutoane de paine sau paine prajita. Sau pentru cine tine post, fara smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din frunze de ridichi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Criss 1

06.04.2011, 11:24

Mihaela, ma duc sa vad ridichile murate. Nu stiam ca se pot conserva astfel.

MVMih 1

08.04.2011, 17:22

E prima oara cand aud ca se prepara ceva din frunze de ridichi. Arata exceptional Nu stiu cum poate sa fie la gust dar trebuie sa incerc ...

Criss 1

12.04.2011, 10:21

Multumesc draga mea. E foarte buna supa aceasta si cu siguranta am sa o mai prepar in primavara asta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema cu morcovi si cartofi